Info
van de kookclub.
Kook
locatie:
- Gebouw Aksent
-
Bachlaan 2
-
2992 GK Barendrecht
Lid worden
-
Iedereen van 21 jaar en ouder kan lid
worden, er wordt rekening
gehouden met leeftijd en geslacht bij de samenstelling van de
groepen.
-
De leden dragen een koksjas en een sloof,
deze kunnen bij de kookclub worden besteld.
-
Wil je het eens proberen? Het bestuur kan je
uitnodigen om, 1 tot maximaal 3x met een groep mee te koken.
-
Genodigden betalen een bedrag van €27,50 voor deelname aan een avond en dienen zelf voor een schort te
zorgen.
Het kostenplaatje
-
Het kookseizoen loopt van september t/m juni
in deze periode kookt iedere groep 1x per maand op een vaste avond.
-
Een kookgroep bestaat uit ca. 12
personen.
-
Het lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal 1
seizoen.
-
Per seizoen wordt de contributie ad €275,--
(bijdragen voor de kosten en het menu)
bepaald.
-
Het inschrijfgeld is eenmalig en bedraagt
€50,--.
-
Betalingen dienen te worden voldaan bij
aanvang van het kookseizoen of in 10 termijnen.
-
Drankjes tijdens de kookavond zijn niet
inbegrepen en worden op de avond afgerekend met de sommelier.
-
De opzegtermijn is 1 maand.
-
Restitutie van de maandelijkse bijdrage of
inschrijfgeld is niet mogelijk.
-
Kookavond gemist !? Deze kun je dan inhalen
bij een andere groep, mits er plaats is en na overleg met de chef.
Aanvang en duur
van de avonden
-
Alle leden ontvangen in de week voorafgaand
aan hun kookavond de recepten en het kookrooster per e-mail.
-
Tussen 17.00 en 17.30 worden de hobbykoks
verwacht, de receptuur van die avond wordt door de Chef de Cuisine
gedetailleerd doorgenomen. leder krijgt zijn/haar taak voor die
avond toebedeeld en gaan de koks
hun “ mise en place” maken.
-
Omstreeks 18.00 wordt met het koken gestart,
ieder gerecht wordt door 2 hobbykoks bereidt. De chef van de avond
is in de keuken aanwezig om een ieder bij te staan en waar nodig te
adviseren. Tevens bepaald hij het tijdschema, het verloop van de
gangen en ziet toe op het goed opmaken van de gerechten.
-
Iedere gang wordt door de koks zelf
geserveerd en toegelicht waarna zij met de overige leden de
gerechten gaan nuttigen en met hun de reacties bespreken.
-
De sommelier zorgt voor een
sfeervolle tafel.
-
De eerste gang wordt omstreeks 19.30 uur
geserveerd.
-
Meestal zal rond 22.00 uur het hele menu
gepasseerd zijn, tijdens de koffie wordt er nog verder
gediscussieerd, waarna het tijd wordt om de keuken schoon te maken .
-
De avond zal in de meeste gevallen tussen
22.30 en 23.00 uur eindigen. Tijd om af te rekenen en de
boel af te sluiten.
Bestuur
Bankrelatie
Voor
meer info of vragen mail naar Harm Holleman e-mail;
info@dezilverenpollepel.nl
|