De Kookclub van Barendrecht

 

 Home

Menu's

Agenda

Nieuws

Informatie

 

 

 

Info van de  kookclub.

 Kook locatie:

  • Gebouw Aksent
  • Bachlaan 2

  • 2992 GK  Barendrecht

 

Lid worden

  • Iedereen van 21 jaar en ouder kan lid worden, er wordt rekening
    gehouden met leeftijd en geslacht bij de samenstelling van de groepen.

  • De leden dragen een koksjas en een sloof, deze kunnen bij de kookclub worden besteld.

  • Wil je het eens proberen? Het bestuur kan je uitnodigen om, 1 tot maximaal 3x met een groep mee te koken.

  • Genodigden betalen een bedrag van €27,50 voor deelname aan een avond en dienen zelf voor een schort te zorgen.
     

Het kostenplaatje  

  • Het kookseizoen loopt van september t/m juni in deze periode kookt iedere groep 1x per maand op een vaste avond.

  • Een kookgroep bestaat uit ca. 12 personen.

  • Het lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal 1 seizoen.

  • Per seizoen wordt de contributie ad €275,-- (bijdragen voor de kosten en het menu)
    bepaald.

  • Het inschrijfgeld is eenmalig en bedraagt €50,--.

  • Betalingen dienen te worden voldaan bij aanvang van het kookseizoen of in 10 termijnen.

  • Drankjes tijdens de kookavond zijn niet inbegrepen en worden op de avond afgerekend met de sommelier.

  • De opzegtermijn is 1 maand.

  • Restitutie van de maandelijkse bijdrage of inschrijfgeld is niet mogelijk.

  • Kookavond gemist !? Deze kun je dan inhalen bij een andere groep, mits er plaats is en na overleg met de chef.

Aanvang en duur van de avonden

  • Alle leden ontvangen in de week voorafgaand aan hun kookavond de recepten en het kookrooster per e-mail.

  • Tussen 17.00 en 17.30 worden de hobbykoks verwacht, de receptuur van die avond wordt door de Chef de Cuisine gedetailleerd doorgenomen. leder krijgt zijn/haar taak voor die avond toebedeeld en gaan de koks hun “ mise en place” maken. 

  • Omstreeks 18.00 wordt met het koken gestart, ieder gerecht wordt door 2 hobbykoks bereidt. De chef van de avond is in de keuken aanwezig om een ieder bij te staan en waar nodig te adviseren. Tevens bepaald hij het tijdschema,  het verloop van de gangen en ziet toe op het goed opmaken van de gerechten.

  • Iedere gang wordt door de koks zelf geserveerd en toegelicht waarna zij met de overige leden de gerechten gaan nuttigen en met hun de reacties bespreken.

  • De sommelier zorgt voor een sfeervolle tafel.

  • De eerste gang wordt omstreeks 19.30 uur geserveerd.

  • Meestal zal rond 22.00 uur het hele menu gepasseerd zijn, tijdens de koffie wordt er nog verder gediscussieerd, waarna het tijd wordt om de keuken schoon te maken .

  • De avond zal in de meeste gevallen tussen 22.30 en 23.00 uur eindigen. Tijd om af te rekenen en de boel af te sluiten.

Bestuur

 

 

Bankrelatie

  • Rabobank Midden-IJselmonde rek.nr.: 150797354 t.n.v. De Zilveren Pollepel

   Voor  meer info of vragen mail naar  Harm Holleman e-mail;  info@dezilverenpollepel.nl